Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Απο την λογική.... στο συναίσθημα!

Πιστεύω ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που συνδέει την λογική με το συναίσθημα. Η λογική βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον συνάνθρωπο μας καλύτερα. Το συναίσθημα βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σε σχέση με τον συνάνθρωπο μας. Λογική είναι η ικανότητα ή η διαδικασία εξαγωγής λογικών συμπερασμάτων. Συναίσθημα είναι η ψυχολογική κατάσταση που χαρακτηρίζει ένα άτομο και έχει σχέση με την αντιμετώπιση των καταστάσεων που προβάλλονται στην ζωή του.
Από προσωπική μου πείρα, ό άνθρωπος που σκέφτεται λογικά μπορεί να ψυχολογήσει μια κατάσταση, να κατακτήσει ένα στόχο, να λύσει σωστά κάποια προβλήματα. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση σε αυτόν που σκέφτεται ως επί το πλείστον με βάση το συναίσθημα Η συναισθηματική σκέψη έχει ως αποτέλεσμα την αποκλειστική ικανοποίηση, και καταπολέμηση των ψυχικών ιδιοτήτων. Μετά από κάθε δράση συναισθηματικού περιεχομένου υπάρχει και αντίδραση που ως ένα μεγάλο βαθμό είναι αρνητική.
Σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το καλύτερο για κάποιον θα ήταν να μπορεί να συνδυάσει και τα δύο ανάλογα με την περίπτωση. Είναι πολύ δύσκολο να το συνδυάσει κάνεις, όμως όχι και ακατόρθωτο.
Εγώ λοιπόν τι πρέπει να κάνω;
Αν σκεφτώ με βάση το συναίσθημα και αυτό που πραγματικά θέλω, τότε δεν έχω παρά να επικοινωνήσω μαζί σου, γνωρίζω ότι κατέβηκες, ξέρω ότι δεν μου στέλνεις γιατί δεν σου είναι άγνωστο ότι έχω σχέση. Αυτό σημαίνει ότι σέβεσαι την σχέση μου, και έμενα επίσης. Ξέρω επίσης ότι ενδιαφέρθηκες να μάθεις τι κάνω.... ότι αν δεν κάνω κάτι θα επικρατεί μια παγωμένη κατάσταση την επόμενη φορά που θα σε δω. Αν το θέσουμε λογικά, πρέπει να σεβαστώ την σχέση μου και να μην κάνω καμία κίνηση, εφόσον αυτά που έχουν γίνει ανάμεσά μας μόνο φιλικά που δεν είναι, ότι θα με πείραζε αν ο Μιχάλης έκανε αυτό που κάνω εγώ. Ξέρω ότι και εσύ έχεις σχέση...θέλω να σου μιλήσω όμως ρε γαμώτο.
Τι να κάνω; μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;

1 σχόλιο:

προφήτης είπε...

λογική στο συναίσθημα υπάρχει;


μπορώ να σε καταλάβω έστω και λίγο


καλησπέρα